Розведення військ: чи варто відводити сили на додаткових ділянках

Читать на русском
Євген Дикийексперт Міжнародного інституту демократій

ТКГ погодила 4 нові ділянки розведення сил і засобів на Донбасі. Рішення було схвалено під час сьогоднішнього засідання ТКГ, повідомляє Офіс президента України. У коментарі «Слово і діло» політолог Євген Дикий зазначив, що чергове розведення сил є одним із кроків щодо подальших поступок України Кремлю.

«З моєї точки зору, його не варто і продовжувати. Взагалі слово «розведення» асоціюється зі словом «розводняк». Нас постійно «розводять» росіяни, щоб ми відводили сили. Ніякої користі – ані військової, ані політичної – ми сьогодні не отримаємо», – висловив впевненість Дикий.

Він додав, що українська влада не розуміє, що поступки не можуть реально призвести до миру.

ТКГ погодила ділянки розмінування на Донбасі, а в Німеччині розповіли, чим отруїли Навального. Головне за деньТКГ погодила ділянки розмінування на Донбасі, а в Німеччині розповіли, чим отруїли Навального

«Це виключно частина тактики теперішньої влади у так званому прагненні до миру без жодного розуміння, що Росія ніколи нам не подарує мир на наших умовах. Це все частина беззмістовної політики «зустрітись посередині», за яку потім доведеться жорстко заплатити», – наголосив політолог.

На його думку, ризик того, що бойові дії поновляться, залишається.

«Якщо бойові дії поновляться, а ми, відповідно, відвели всі свої сили від облаштованих позицій, то комусь доведеться знову брати ці позиції і платити кров’ю за те, що зараз хтось ці позиції здав», – додав Дикий.

За його словами, розведення свідчить, що триває підготовка до чергових консультацій.

«Це, однозначно, підготовка до чергових консультацій і до чергового кроку на умовах Росії. Росія не дарма нам подарувала вже понад місяць без двохсотих. Зверніть увагу, що такого не було з 2014 року. Якщо Путін пішов на те, щоб припинити вбивати українців, то тільки тому, щоб ми спокійно здійснили черговий крок їм назустріч. І розведення на бойових позиціях – лише невелика частина цієї підготовки», – підсумував Євген Дикий.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 829 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях з початку його дії.

Також відзначимо, Зеленський ввів Фокіна до складу української делегації в ТКГ.

Раніше в ОБСЄ оцінили першу зустріч із Кравчуком у ТКГ.

Також нагадаємо, в ОБСЄ занепокоєні ескалацією на Донбасі після угоди про перемир'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: