Індія та Пакистан обстріляли один одного в Кашмірі

Читать на русском
Пакистанська армія з мінометної і стрілецької зброї обстріляла сектор Ноушера штату Джамму і Кашмір, заявили в Нью-Делі.

У Міноборони Індії у вівторок, 5 березня, заявили про нові обстріли території штату Джамму і Кашмір з боку Пакистану.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє The Indian Express.

Індія збила пакистанський безпілотникІндійський винищувач Су-30 збив пакистанський безпілотник після того, як той порушив повітряний простір країни в районі міста Біканер.

За даними видання, пакистанська армія з мінометної і стрілецької зброї обстріляла сектор Ноушера штату Джамму і Кашмір об 11:30 за місцевим часом (9:00 за Києвом). Це вже третє подібне порушення за останні 36 годин. Індійські військовослужбовці були змушені відповісти вогнем.

У понеділок індійське агентство NNI повідомляло, що близько 03:00 пакистанська армія обстріляла сектор Акнур в Джамму і Кашмірі. Перестрілка тривала приблизно до 6:30 (03:00 за Києвом).

Тим часом видання зазначає, що за минулий тиждень на Лінії контролю, яка розділяє армії Індії та Пакистану в спірному Кашмірі, було зафіксовано понад 60 випадків порушення режиму припинення вогню. Жертвами військових дій, за даними видання, стали щонайменше чотири людини, ще кілька отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Раніше повідомлялося, що Індія і Пакистан відновили обстріл. З обох сторін конфлікту загинуло кілька мирних жителів, є тяжкопоранені, також зруйновані житлові будинки.

Нагадаємо, відносини Індії і Пакистану різко загострилися в середині лютого, після того як смертник підірвав себе поряд з колоною воєнізованої поліції в штаті Джамму і Кашмір. Жертвами теракту стали 45 осіб, відповідальність за нього взяла на себе угруповання «Джаїш-е-Мухаммад».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: