Зеленський розповів про зміцнення українсько-ізраїльських відносин

Читать на русском
Україні потрібно посилити військове, розвідувальне та оборонне співробітництво з Ізраїлем. Також необхідно налагодити рейсове сполучення.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україні потрібно посилити військове, розвідувальне та оборонне співробітництво з Ізраїлем. Також необхідно налагодити рейсове сполучення.

Про це Зеленський заявив в інтерв'ю The Jerusalem Post.

«По-перше, я хотів би відновити нормальне рейсовое сполучення і подорожі між нашими двома країнами, як тільки ситуація з COVID-19 дозволить нам це зробити. Я знаю, що багато паломників з нетерпінням чекають можливості відвідати Умань пізніше в цьому році, і ми з нетерпінням чекаємо їх», - розповів президент.

Також, на думку Зеленського, двом країнам потрібно підсилити військове, розвідувальне та оборонне співробітництво, оскільки «ізраїльські технології та ноу-хау можуть зіграти важливу роль у захисті українських громадян».

«По-третє, Ізраїль і Україна є лідерами в області інновацій і високих технологій. Ми повинні збільшити обмін і співробітництво між компаніями і дослідницькими центрами наших країн», - додав президент.

Президент зазначив, що Україна і Ізраїль зіткнулися з викликом процвітання в умовах воєнного конфлікту.

«Ми знаємо, як важко крокувати до миру, і наскільки він важливий для процвітання. Ми вдячні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і сподіваємося на тісну взаємодію в цьому питанні», - сказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленський пояснив заборону приїжджати паломникам-хасидам до Умані цього року.

Також повідомлялося, що в Ізраїлі майже півтора десятка людей були затримані під час антиурядових протестів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: