Зеленський прокоментував протести місцевої влади з карантину

Читать на русском
Влада на місцях, яка виступає проти посилення карантину, хоче подобатися виборцям перед місцевими виборами, заявив президент.

Президент Володимир Зеленський вважає, що місцева влада, яка виступає проти посилення карантину, хоче подобатися виборцям перед місцевими виборами в Україні.

Про це він заявив під час брифінгу в Хмельницькій області в середу, 9 вересня.

Ще одне місто буде судитися з Кабміном через карантинЧернівці подають в суд на рішення Кабміну по карантину, згідно з яким місто потрапило до червоної зони.

«Всі ці бунтарі...Я розумію, що перед місцевими виборами вони хочуть подобатися людям і все відкривати, надавати можливість ходити без масок, закривати очі і не бачити, що просто раптом в їхніх містах за день 200-250 дітей захворіли», - сказав Зеленський.

Він попередив, що таке ставлення може призвести до нестачі ліжок в лікарнях. За його словами, держава повинна захищати людей, незважаючи на деякі незручності для них.

Зеленський закликав представників місцевої влади бути однією командою з центральним керівництвом країни в умовах боротьби з пандемією.

Як приклад президент згадав про Харківську та Одеську області, які зараз є лідерами за новими випадками коронавірусу.

«Просто подивіться. Там, де не було хворих, не було просто. «Дайте нам метро», «все буде нормально», а люди підтримують, виходять на вулиці. А чому в лідерах зараз Одеса і Харків? Ті області, де було 5, 10, 15 хворих. Так звідки зараз 100-200?», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, відразу кілька областей України не згодні з посиленням карантину, а саме - з «червоною» зоною. У містах люди виходять на протести, а мери судяться з Кабміном.

Раніше протести з карантину прокоментував глава МОЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: