Україна ініціює нову зустріч підгрупи ТКГ

Читать на русском
Українська делегація в Тристоронній контактній групі ініціювала засідання підгрупи з питань безпеки після скасування інспектування біля Шумів.
фото УНІАН

Українська делегація в Тристоронній контактній групі ініціювала термінове засідання підгрупи з питань безпеки.

Відповідний лист представникам ОБСЄ направив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, пише «Українська правда».

Результати переговорів ТКГ: чи можливе спільне патрулювання в зоні обстрілуСпільне патрулювання сторін конфлікту неможливе на цьому етапі протікання конфлікту і до рішення виникає багато запитань, вважає експерт.

У документі сказано, що засідання підгрупи з питань безпеки ТКГ ініційовано після скасування інспектуваня позицій ЗСУ біля Шумів (Донецька область).

«З урахуванням нових вимог Росії українська сторона запропонувала перенести інспекцію до обговорення цієї надзвичайної ситуації в рамках позачергового засідання робочої підгрупи з питань безпеки. Її пропонується скликати в найкоротші терміни», - йдеться в листі Кравчука.

Глава української делегації також уточнив, через які саме додаткові вимоги російської сторони не відбулася перевірка біля Шумів.

За його словами, російська сторона забажала: відвідування нових точок; здійснення фото- і відеофіксації; підписання спільного протоколу.

«Українська делегація в ТКГ вважає, що згадані вище вимоги грубо порушують досягнуті вчора домовленості», - зазначив Кравчук.

Нагадаємо, раніше в ОПУ повідомили, що інспектування позицій українських військових біля Шумів в Донецькій області проводитися не буде.

Днем раніше про перевірку домовилися сторони ТКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: