Стало відомо, скільки абітурієнтів з окупованих територій зарахували до українських вишів

Читать на русском
До українських вищих навчальних закладів зараховано майже 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих територій – заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук.
Фото з відкритих джерел.

До українських вищих навчальних закладів зараховано майже 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих територій.

Про це розповіла заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук в ефірі телеканалу «ДОМ».

Скільки абітурієнтів з ОРДЛО вступили до українських вишів та які умови зарахування у 2020 роціАбітурієнти з ОРДЛО становлять менше одного відсотка всіх, хто вступили до українських вишів. За чотири роки спеціальна бюджетна квота жодного разу не була вибрана абітурієнтами з тимчасово окупованих територій.

«Головна проблема і головний виклик був не тільки в тому, щоб переконати наших, передусім батьків і дітей, приїжджати на підконтрольну уряду територію, а в тому, щоб ... як ви розумієте, дуже багато спекуляцій і абсолютно підривної інформаційної діяльності, у тому числі на окупованій території, про закриття КПВВ, які продовжує саботувати регулярно, з приводу того, щоб молодь випускали з окупованих територій, і зовсім доходять ситуації до неймовірних і нелогічних дій з боку окупаційної влади, завершуючи інформаційною кампанією - різні погрози, розсилка повідомлень...» - розповіла Голованчук.

Заступник міністра нагадала також, що до 22 жовтня була продовжена вступна кампанія на бюджет, і висловила надію, що буде більше молоді, яка зробить подібний крок.

«Слово і діло» пропонує подивитися, де свого часу навчалися українські топ-політики – президенти, прем'єр-міністри та спікери парламенту.

Також ми писали, скільки абітурієнтів вступили до вищих навчальних закладів України з 2016-го до 2019 роки та які умови вступу у 2020-му.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: