Кабмін затвердив нові вимоги до документів про вищу освіту

Читать на русском
Кабінет Міністрів України на засіданні у середу затвердив перелік обов'язкової інформації, яка має міститися у документах про вищу освіту.

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу затвердив перелік обов'язкової інформації, яка має міститися у документах про вищу освіту.

Про це повідомив представник уряду у парламенті Василь Мокан у Facebook.

Освіта в Україні: чи потрібно скорочувати кількість ВНЗНовий міністр освіти і науки Ганна Новосад, яка заявила, що вчителів в Україні занадто багато, також підтримує ідею про скорочення кількості вищих навчальних закладів.

«Кабінет міністрів ухвалив проект постанови «Про документи про вищу освіту (наукові ступені)», яким пропонується затвердити перелік обов'язкової інформації, яка повинна міститися у документах про вищу освіту (наукові ступені)», - написав Мокан.

За його словами, документ має також унормувати питання, пов'язані із видачею дублікатів дипломів про вищу освіту, виданих до запровадження ступеневої вищої освіти, оскільки наразі відсутні нормативно-правові акти, що встановлюють еквівалентність документів про здобуття вищої освіти, виданих до 1991 року освітньо-кваліфікаційним (освітнім) рівням вищої освіти (молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст, магістр).

Крім цього, Кабмін ухвалив проект постанови «Про затвердження Положення про фаховий мистецький коледж».

Нагадаємо, уряд сьогодні підтримав проект постанови про внесення змін до пункту 20 постанови уряду від 22 липня 2020 року №641, що дозволяє абітурієнтам з окупованих територій почати навчання без самоізоляції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: