У МОН пообіцяли підвищити зарплати вчителям

Читать на русском
Як пояснив міністр, з січня 2021 збільшать розміри окладів всім працівникам, оплата праці яких здійснюється за Єдиною тарифною сіткою, тому протягом року їхні зарплати зростуть на 30%.
фото Главком

Протягом 2021 року зарплата вчителів збільшиться майже на третину.

Про це заявив голова Міносвіти Сергій Шкарлет, повідомляє пресслужба Кабміну в середу, 9 вересня.

Як пояснив міністр, з січня 2021 збільшать розміри окладів всім працівникам, оплата праці яких здійснюється за Єдиною тарифною сіткою, тому протягом року їхні зарплати зростуть на 30%.

Навчальний рік під час епідемії: чи опиняться вчителі в зоні ризикуРизик появи спалаху захворюваності в навчальних закладах зростає через те, що діти є найчастіше безсимптомними носіями коронавірусу, вважає експерт.

«Тому чутки, які зараз поширюються в ЗМІ про скорочення оплати праці педагогам не відповідають дійсності. У нинішніх умовах це неможливо», - підкреслив Шкарлет.

Так, ставка заробітної плати вчителя вищої категорії на 1 січня 2021 складе 6461 грн, а на 1 липня - 7001 грн. Фактично, розрахункова заробітна плата вчителів із 1 січня 2021 складе 12911 грн, а з липня - 13990 грн.

Крім того, було створено робочу групу для розробки проєкту Концепції трансформації оплати праці працівників установ освіти і науки. На першому установчому засіданні розглядалися тільки пропозиції від представників робочої групи. Тексту проекту концепції ще немає.

Також нагадаємо, уряд збільшить доплати лікарям в середньому на 3 тисячі гривень. Крім цього, Кабмін продовжує займатися облаштуванням лікарень в умовах епідемії коронавірусу.

Відзначимо, в МОН планують страхувати вчителів і учнів від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: