У Мінфіні назвали суму видатків на підвищення зарплат бюджетникам

Читать на русском
У проекті державного бюджету на 2021 рік планують закласти додаткові видатки у розмірі 47 млрд гривень. Гроші підуть на підвищення зарплат бюджетникам.
Фото - Glavcom.

У проекті державного бюджету на 2021 рік планують закласти додаткові видатки у розмірі 47 млрд гривень. Гроші підуть на підвищення зарплат бюджетникам.

По це сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з представниками профспілок та роботодавців, представниками Мінекономіки та Мінсоцполітики, повідомляє пресслужба.

За його словами, при розрахунках до проекту бюджету на 2021 рік передбачається збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітною платою, що склалося у поточному році.

Єрмоличев зазначив, що держбюджет ще остаточно не сформований.

«Тривають консультації. Водночас ми маємо враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6% у 2021 році, 4,5% у 2022 році та 3% у 2023 році. В цьому році він на рівні 7,5% ВВП», - повідомив він.

Раніше Кабінет міністрів підвищив посадовий оклад (тарифну ставку) працівника 1 тарифного розряду з 2 102 гривень до 2 225 гривень. Ставка бюджетників підвищується з 1 вересня 2020 року.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня на 270 грн збільшилась мінімальна зарплата.

«Слово і діло» вивчило «першовересневі» обіцянки політиків, а також ті обіцянки щодо зарплат вчителів, які провалила попередня влада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: