У Раді хочуть законодавчо врегулювати дистанційну роботу

Читать на русском
Народні депутати зареєстрували законопроєкт, який, у разі ухвалення, зможе регулювати дистанційну роботу в Україні
Фото з відкритих джерел

Народні депутати від фракції «Слуга народу» зареєстрували законопроєкт, який спрямований на регулювання дистанційної роботи в Україні.

Повний текст законопроєкту опублікували на сайті ВРУ.

Згідно з ним, в Україні планується запровадити два види самостійної роботи – дистанційну та надомну.

При укладенні договорів на кожну з них, роботодавець матиме право дізнатися правдиву інформацію про місце проживання працівника з метою його належного оформлення.

Автори документу хочуть забезпечити можливість працівникам ознайомитися з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами. Це ті документи, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, обмінюючись електронними документами.

Також вони пропонують передбачити можливість дистанційного ознайомлення працівника з вимогами щодо охорони праці, використовуючи відеозв'язок.

Якщо законопроєкт приймуть, то працівник матиме можливість поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи у звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця, який має забезпечити точний облік відпрацьованого часу та ефективний контроль за раціональним використанням робочого часу працівником.

Нагадаємо, депутати відхилили зміни до Виборчого кодексу. За них проголосували 203 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Також ми писали про те, що Верховна рада України ухвалила у першому читанні законопроєкт про допомогу безробітним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: