Рада готова переглянути підстави для створення ВГА

Читать на русском
Рада прийняла за основу проєкт закону №3913 про внесення змін до законодавства щодо створення військово-цивільних адміністрацій.
фото з відкритих джерел

Верховна рада прийняла за основу проєкт закону №3913 про внесення змін до законодавства щодо створення військово-цивільний адміністрацій.

Відповідне рішення на засіданні в середу, 2 вересня, підтримали 240 нардепів.

Як розподіляються функції та повноваження між громадами та райадміністраціямиБільшість функцій та повноважень об’єднаних територіальних громад та районних державних адміністрацій дублюються або перетинаються, але ситуація поволі змінюється.

Законопроектом планують визначити підстави створення військово-цивільних адміністрацій об'єднаних територіальних громад.

Зокрема, закон «Про військово-цивільні адміністрації» в статті 3 пропонують доповнити таким положенням: військово-цивільні адміністрації ОТО, згідно із затвердженими Кабінетом міністрів територіями територіальних громад, можуть бути утворені в разі, якщо Центральна виборча комісія встановлює неможливість забезпечити підготовку і проведення місцевих виборів на окремих територіях.

На думку ініціаторів законопроекту, його прийняття дозволить створити умови для забезпечення безпеки і нормалізації життєдіяльності населення в районі відсічі збройної агресії РФ.

Нагадаємо, 28 липня президент Володимир Зеленський створив військово-цивільну адміністрацію в Сєверодонецьку Луганської області.

Раніше Зеленський підписав указ про створення військово-цивільної адміністрації в Лисичанську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: