Рада підтримала посилення відповідальності за лісові пожежі

Читать на русском
Парламент ухвалив за основу законопроект №3526 про посилення захисту лісів, запобігання пожеж на землях лісового та водного фонду, торфовищах і на землях інших категорій.
Фото ДСНС

Парламент ухвалив за основу законопроект №3526 про посилення захисту лісів, запобігання пожеж на землях лісового та водного фонду, торфовищах і на землях інших категорій.

Відповідне рішення підтримали 328 народних депутатів.

Законопроект має на меті посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах і на землях інших категорій, підвищення ефективності управління та контролю в цій сфері, посилення адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах, сільськогосподарських угіддях та інших природних екосистемах.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 1-4 вересняВерховна рада 1 вересня почне роботу четвертої сесії. Під час неї, зокрема, розглянуть законопроект про референдум.

Так, знищення або випалювання лісів тягне за собою штраф у розмірі від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі ж штрафи передбачені за зниження або пошкодження рослинності на землях водного фонду.

Крім того, передбачається штраф за пошкодження лісу стічними водами - від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів громадян. Засмічення лісів відходами каратиметься від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, з початку нинішнього року в Україні під час пожеж загинуло майже 1000 осіб. Більшість пожеж сталося в житловому секторі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: