ОБСЄ зафіксувала 950 обстрілів і вибухів від початку перемир’я на Донбасі

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні після початку перемир’я 27 липня зафіксувала 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.
Фото - штаб ООС.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні після початку перемир’я 27 липня зафіксувала 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

«Після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня до кінця звітного періоду СММ зафіксувала загалом 950 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 173 вибухи, 2 невизначені боєприпаси, що пролетіли, та 13 освітлювальних ракет, а також 762 черги та постріли)», - сказано у звіті СММ ОБСЄ.

Сезон обстрілів: чому не вдалося зберегти перемир'я на ДонбасіПеремир'я на фронті на Донбасі стало інструментом політичної боротьби і будь-якої миті може бути порушено.

Згідно з даними спостерігачів, протягом минулих вихідних на Донбасі зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

У суботу, 5 вересня, пролунав вибух невизначеного походження у районі на південний схід від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька).

У період із вечора 5 до вечора 6 вересня місія також зафіксувала одне порушення режиму припинення вогню - вибух невизначеного походження в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька).

У Луганській області в період із вечора 4 до вечора 6 вересня СММ не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, 6 вересня на Донбасі загострилася ситуація, вперше з початку перемир'я в результаті ворожого обстрілу загинув український військовий, ще один отримав поранення.

Також «Слово і діло» відстежило, скільки було загиблих, померлих та поранених українських військовослужбовців (бойові та небойові втрати) з початку перемир’я 27 липня по 30 серпня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: