У Мінську проходить мітинг студентів і жіночий «Марш миру»

Читать на русском

У столиці Білорусі сьогодні проходить акція протесту «Жіночий марш миру» через затримання і тортури мітингувальників. Також на протести вийшли і мінські студенти.
фото tut.by

У столиці Білорусі сьогодні проходить акція протесту «Жіночий марш миру» через затримання і тортур мітингувальників. Також на протести вийшли і мінські студенти.

Про це повідомляє білоруське видання TUT.by.

За даними порталу, участь в марші беруть щонайменше 4 тисячі осіб, чоловіків серед них майже немає. Колона пройшла містом до площі Перемоги, поблизу якої знаходиться Мінський державний лінгвістичний університет, де напередодні силовики жорстко затримували студентів.

В руках у жінок плакати: «Відбивати хлопців в Білорусі не соромно», «Я наркоманка з вищою медичною освітою», «Офіцер, ти ж не про це мріяв».

А біля станції метро «Площа Перемоги» повз протестуючих в знак солідарності проїхала колона автомобілів з біло-червоно-білими прапорами. Рух проспектом Перемоги перекрили силовики.

Пізніше на площі Незалежності з'явилися люди в чорній формі з екіпіровкою. Однак станом на 18:00 учасники маршу не розходяться.

У той же час, як передає Telegram-канал білоруської редакції «Радіо Свобода», у Мінську сьогодні проходить ще одна акція на підтримку студентів Мінського лінгвістичного університету, затриманих 4 вересня. У ній беруть участь студенти та викладачі - всього кілька сотень людей.

Нагадаємо, 4 вересня білоруські силовики затримували студентів за участь в акціях протесту. За офіційними даними МВС, всього за день було затримано понад 40 осіб.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що в Мінському державному лінгвістичному університеті ОМОН затримав принаймні трьох студентів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: