Експерт розповів на що готова Росія, щоб забезпечити Крим українською водою

Читать на русском
У разі гострого дефіциту прісної води в окупованому Криму, Росія тиснутиме на Україну не лише економічно і дипломатично.
Фото: UA.NEWS

Якщо в Криму виникне катастрофічний дефіцит прісної води, то є ймовірність, що Росія розпочне вирішувати це питання силовими методами.

Про це повідомив 24 каналу політолог Сергій Постоловський.

За словами експерта, якщо в Криму закінчиться прісна вода, то для того, щоб змусити Україну відновити на окупований півострів водопостачання, Росія буде використовувати не лише дипломатичні та економічні методи, а застосує і силові. Зокрема, мова йде про можливу спробу пробити до Криму «сухопутний коридор».

«Путін може, зокрема, спробувати пробити сухопутний коридор до Криму. І це може статися досить швидко: питання кількох тижнів – місяця. Тому найкраще для України – захищатися військовим шляхом. Причому активно і на повну силу. Бо сподіватися на підтримку Заходу не варто. Крім завірянь, ми нічого не почуємо», – підкреслює Постоловський.

В той же час, експерт додає, що для того, щоб продовжувати блокувати водопостачання до Криму, необхідна політична воля вищого керівництва держави.

Нагадаємо, в РНБО повідомили, що незважаючи на запровадження графіку подачі води на окупованому півострові, Україна не повинна відновлювати водопостачання до Криму, оскільки гуманітарної катастрофи там зараз немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: