Деокупація Криму: що потрібно для реалізації стратегії

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Міністерство закордонних справ України передало Володимиру Зеленському концепцію міжнародної діалогової платформи щодо Криму, яка передбачає різні формати обговорення окупації Криму РФ на міжнародних майданчиках. Виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов пояснив, що для реалізації будь-якої стратегії необхідна єдина позиція щодо критичних питань, а висловлювання власних позицій, що протирічать державній позиції, неприпустимі.

«Будь-які ініціативи, будь-які кроки щодо деокупації та повернення Криму – це потрібні речі і, справді, тут треба розуміти, що є, вочевидь, закрита частина, яка передбачає і роботу розвідок, і роботу та кроки силових відомств, про які Росія не повинна знати, а є кроки, які, у принципі, можуть бути відомі всім. Ми знаємо, що багато українських компаній подали позов і, навіть деякі з них були виграні. Вочевидь, усі майданчики треба використовувати, щоб про це говорити», – сказав Леонов.

Представники МЗС передали Зеленському концепцію платформи по КримуВ МЗС розробили концепцію діалогової платформи по деокупації Криму та передали її українському президенту Володимиру Зеленському

Експерт зауважив, що для успішної реалізації кроків стратегії необхідна узгодженість позицій між всіма задіяними відомствами.

«Часом ми бачимо, що в нас навіть у дипломатії окремі представники мають свою окрему думку. Це неприпустимо. Тому єдине: будь-яка стратегія завжди мертва, якщо вона не підкріплюється державною політикою та ресурсами, якщо немає єдиною координаційної структури, яка цим займається, і державні ресурси не спрямовані на досягнення єдиної мети», – пояснив політолог.

Також Леонов зауважив, що партія влади та задіяні експерти повинні говорити єдиним голосом у критичних питаннях.

Нагадаємо, в окупованому Росією Криму запровадили постачання води за графіком.

Водночас голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія відкинув можливість відновлення водопостачання до Криму.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна постачатиме воду до Криму тільки в разі гуманітарної катастрофи на півострові.

У РНБО заявили, що Україна наразі не повинна відновлювати водопостачання на півострів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: