Отруєння Навального: світові лідери відреагували на застосування «Новачка»

Читать на русском
Світові лідери відреагували на заяву німецьких медиків, які знайшли в аналізах Олексія Навального залишки нервово-паралітичної речовини російського походження.
Фото: REUTERS

Світова спільнота засудила отруєння російського опозиціонера Олексія Навального бойовою нервово-паралітичною речовиною із групи «Новачок», якою зазвичай користуються російські спецслужби.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель зробив заяву від імені Європейського союзу, в якій нагадав, що «Новачок» - це речовина, яка розроблялася в СРСР та Росії і зазначив, що застосування хімічної зброї є абсолютно неприйнятним за будь-яких умов. Він закликав російську владу провести ретельне розслідування цієї справи.

Рада нацбезпеки США засудила отруєння російського опозиціонера нервово-паралітичною речовиною та нагадала, що Росія вже використовувала речовини із групи «Новачок» у недалекому минулому.

Генсек НАТО Йенс Столтенберг теж засудив використання бойової речовини та повідомив, що альянс проведе додаткові консультації з цього приводу. Він також закликав російську владу провести ретельне та прозоре розслідування.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон сказав, що Росія повинна пояснити, що насправді сталося з Навальним.

Речник польського уряду Пьотр Мюллер в ефірі телеканалу Polsat News заявив, що в Польщі шоковані отруєнням Навального російською нервово-паралітичною речовиною. Він зазначив, що європейські країни розглянуть можливість запровадження проти Росії додаткових санкцій.

Українське МЗС засудило отруєння Навального «Новачком» і також закликало світову спільноту запровадити проти Росії додаткові санкції.

Нагадаємо, німецькі лікарі знайшли в аналізах Олексія Навального залишки російської нервово-паралітичної речовини із групи «Новачок».

Канцлерка ФРГ Ангела Меркель заявила, що тепер Росія мусить відповісти на багато «складних питань».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: