У Кривому Розі четверту добу під землею протестують шахтарі

Читать на русском
У Кривому Розі в знак протесту четверту добу під землею залишаються 29 гірників шахти Жовтнева.

У Кривому Розі в знак протесту четверту добу під землею залишаються 29 гірників шахти «Жовтнева».

Про це повідомив глава конфедерації Вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець в Facebook.

Вугільна галузь: скільки в Україні та світі працює шахтНайбільше вугільних шахт, що працюють, є в Китаї, Індії та Туреччині. В Україні налічується 146 шахт, що функціонують.

За його словами, учасники акції вимагають підвищення зарплат, поліпшення умов праці і звільнення менеджменту підприємства.

«Четверту добу під землею залишаються 29 гірників. Акція протесту ускладнюється специфічними, несприятливими умовами в шахті з видобутку залізної руди - високим рівнем вологості, інтенсивності поширення грибків, які з'їдають все навколо. Протестуючі кажуть, що вже відчувають їх вплив і на легенях, і на шкірі. Адміністрація підприємства зникла - не виходить на зв'язок», - йдеться в повідомленні.

Волинець додав, що на поверхні також триває акція солідарності з гірниками. При цьому організатори акції не виключають, що на майбутньому тижні протест може переміститися до урядового кварталу в Києві.

Нагадаємо, 3 вересня стало відомо, що в Кривому Розі гірники шахти «Жовтнева» оголосили під землею акцію протесту з вимогами підвищити зарплату і повернути пільговий стаж.

«Слово і діло» аналізувало, чи вдалося Кабміну вирішити питання із заборгованістю перед шахтарями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: