Омські медики заперечують отруєння у Навального

Читать на русском
Медичне обстеження в Омську не виявило в крові російського опозиціонера Олексія Навального отруту, про виявлення якої заявила берлінська клініка Charite.
Фото: facebook.com

Медичне обстеження в Омську не виявило в крові російського опозиціонера Олексія Навального отруту, про виявлення якої заявила берлінська клініка Charite.

Про це в понеділок, 24 серпня, повідомив завідувач відділення гострих отруєнь омської лікарні швидкої медичної допомоги №1, головний токсиколог Омської області та Сибірського федерального округу Олександр Саба, передає ТАСС.

За його словами, під час госпіталізації Навального до стаціонару проводились дослідження на широкий спектр наркотиків, синтетичних речовин, псіходилетиків і ліків, в т.ч. інгібіторів холінестерази.

«Результат негативний. Крім того, у нього була відсутня клінічна картина, специфічна для отруєння речовинами групи інгібіторів холінестерази», - сказав Сабан.

Він так само висловив готовність, передати німецьким медикам зразки біоматеріалу Навального для їхнього всебічного вивчення.

Раніше клініка Сharite повідомила, що Навальний піддався впливу отрути з групи інгібіторів холінестерази. Дія отрути в організмі Навального була доведена кілька разів у незалежних лабораторіях, підкреслили в Сharite.

Нагадаємо, 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку, на якому він летів із Томська до Москви, після чого лайнер екстрено приземлився в Омську. Після цього опозиціонера госпіталізували вже без свідомості. Він знаходився в реанімації з підключеним апаратом ШВЛ. Зараз він знаходиться на лікуванні в Німеччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: