В Україні розпочався новий навчальний рік в умовах карантину

Читать на русском
Сьогодні, 1 вересня, в українських школах стартує новий навчальний рік. Вперше свято Дня знань пройде в умовах пандемії.
НВК ЕкоНадфото журналіста Слово і діло

Сьогодні, 1 вересня, в українських школах стартує новий навчальний рік. Вперше свято Дня знань, а також сам процес навчання, буде організовано з урахуванням пандемії і карантинних обмежень.

За даними МОЗ, навчання з 1 вересня почнеться у всіх школах України, за винятком тих, що знаходяться в зонах з «червоним» рівнем епідеміологічної небезпеки.

Шкарлет розповів, хто має забезпечити українські школи засобами захистуВ.о. міністра освіти Сергій Шкарлет розповів, що надати все необхідне для нормального функціонування шкіл під час карантину, повинні органи місцевої влади.

У таких регіонах навчання для школярів буде проводитися дистанційно, поки ситуація з коронавірусом не стабілізується.

Для регіонів «помаранчевої» зони педагогам рекомендують носити захисні щитки, а в «жовтих» і «зелених» зонах - просто дотримуватися соціальної дистанції.

Учні 1-4 класів можуть пересуватися школою без медичної маски. Старшим учням в школі під час занять буде достатньо однієї одноразової маски на день.

Допускати вчителів до роботи будуть тільки після вимірювання температури. Але якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, весь клас повинен піти на самоізоляцію.

Згідно з вимогами МОЗ, дозатори і антисептики повинні знаходитися тільки на вході, а учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.

Відзначимо, від проведення традиційної лінійки в День знань МОН рекомендувало відмовитися.

Як відомо, МОЗ оновило правила для навчання в школах під час пандемії.

Перший урок в школах 1 вересня присвятять коронавірусу і карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: