Нацбанк попередив про новий вид шахрайства з банківськими картками

Читать на русском
В Україні під час карантину з'явився новий спосіб телефонного шахрайства. Зловмисники інформують громадян про нібито нараховану їм компенсацію за карантин.
Фото: АР

В Україні під час карантину з'явився новий спосіб телефонного шахрайства. Зловмисники інформують громадян про нібито нараховану їм компенсацію за карантин.

Про це в четвер, 9 липня, повідомив Національний банк.

Шахраї інформують громадян про нібито нараховану їм компенсацію від держави за карантин і під цим приводом випитують персональну інформацію і реквізити карт.

«Треба пам'ятати важливе правило: якщо ви самостійно нічого не доручали банку, ніхто з банку вам ніколи не буде дзвонити з проханням щось уточнити або надати інформацію нібито для розблокування картки. Якщо ви отримали такий дзвінок нібито від банку або служби безпеки, і хоч від Національного банку - це 100% шахраї. Відразу припиняйте таку розмову», - зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Олексій Шабан.

Він уточнив, що в 2019 році на один мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карт на незаконні і сумнівні припадало лише 42 грн. проти 77 грн. у 2018 році.

Загальна кількість незаконних дій з платіжними картками, за якими понесені збитки, за минулий рік знизилася до 72 тис. випадків проти 105,5 тис. випадків у 2018 році.

Раніше НБУ також попереджав, що під час карантину активізувалися телефонні шахраї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: