Очільник ОБСЄ хоче відвідати Білорусь для переговорів з урядом і опозицією

Читать на русском
Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама і міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде хочуть відвідати Білорусь для переговорів з урядом і опозицією.
Фото з відкритих джерел.

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама і міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде хочуть відвідати Білорусь для переговорів з урядом і опозицією.

Вони мають намір приїхати як чинний і наступник очільники ОБСЄ і вже звернулися з офіційним запитом до білоруської влади. Про це йдеться в заяві ОБСЄ.

Події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну – ЗеленськийГлава держави Володимир Зеленський заявив про те, що події в Білорусі можуть істотно вплинути на Україну.

Головуюча в ОБСЄ Албанія висловила стурбованість умовами проведення виборів президента в Білорусі, за якими не могло спостерігати Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, а також застосуванням сили проти мирних протестувальників, масовими затриманнями, передбачуваними тортурами і жорстокою поведінкою правоохоронних органів.

Албанія наголосила на необхідності поваги суверенітету і територіальної цілісності Білорусі.

Нагадаємо, ЄС не визнає результатів виборів в Білорусі і почав розробку санкцій щодо винних у насильстві під час протестів.

У п'ятницю, 14 серпня, ЦВК Білорусі оголосила офіційні результати виборів президента, згідно з якими Лукашенко набрав 80,1% голосів, тоді як Світлана Тихановська - 10,1%.

Опозиція та громадськість не визнали результати ЦВК, через що в Білорусі тривають протести.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: