Україна закрила в'їзд для іноземців до кінця вересня

Читать на русском
З п'ятниці, 28 серпня, кордони України на в'їзд іноземцям закриті на місяць. Відповідна постанова Кабінету міністрів буде діяти до 28 вересня.
Фото - «Слово і діло».

З п'ятниці, 28 серпня, кордони України на в'їзд іноземцям закриті на місяць. Відповідна постанова Кабінету міністрів буде діяти до 28 вересня.

У документі сказано, що кордони залишаться відкритими для іноземних громадян, які:

  • направляються по території України транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;
  • навчаються у навчальних закладах України;
  • проходять військову службу на території України;
  • є працівниками дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей або прибувають на запрошення Міністерства закордонних справ України;
  • є водіями і/або членами екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членами екіпажів повітряних, морських і річкових суден, членами поїзних і локомотивних бригад;
  • є інструкторами збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасників програми НАТО «Партнерство заради миру», які беруть участь у заходах щодо підготовки підрозділів Збройних сил України або прибувають на запрошення Міністерства оборони України.

Заборона в’їзду іноземців: чи покращиться ситуація з коронавірусом через нові обмеженняЗаборона в’їзду іноземців до країни не може бути однаковою для всіх держав, і влада повинна проаналізувати обстановку скрізь окремо, вважає експерт.

Крім того, заборона не поширюється на іноземців, які є діячами культури, що прибувають на запрошення закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них; іноземних громадян, які прибувають для участі в офіційних спортивних змаганнях, що проходять на території України, і супроводжуючих їх осіб.

Також в'їзд дозволили особам, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації і прибуваючих на лікування до закладів охорони здоров'я України.

Нагадаємо, білоруси зможуть в'їхати в Україну попри дію постанови Кабінету міністрів про закриття кордонів для іноземців.

Раніше очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль оприлюднив оновлені правила в'їзду до України для іноземців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: