Вибори в США: чи буде використовуватися українська тематика

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

Колишній віцепрезидент США Джо Байден прийняв пропозицію Демократичної партії балотуватися на посаду президента. У коментарі «Слово і діло» політолог-міжнародник Антон Кучухідзе зазначив, що українська тематика під час виборів США буде використовуватися з точки зору політтехнологій.

«По-перше, Україні треба намагатися зменшити свою токсичність у зв’язку з останніми історіями, але підтримка України в США залежатиме від американських національних інтересів та буде прив’язуватися до Мінських домовленостей та до санкцій. По-друге, за українським питанням у Конгресі – переважно єдність. Тому, хто б не прийшов до влади, санкції будуть посилюватися», – сказав Кучухідзе.

Він додав, що попри це українська тема буде використовуватися в передвиборчих перегонах.

Вибори в США: колишній держсекретар підтримав БайденаКолишній держсекретар США, республіканець Колін Пауелл підтримав на виборах президента країни демократа Джо Байдена.

«Трамп буде використовувати корупційну історію в Україні проти Байдена для того, щоб його скомпрометувати. Що стосується Байдена – їм теж вигідно втягнути Україні в це процес», – наголосив політолог.

На його думку, в Києві повинні керуватися юридичними аспектами щодо корупційних епізодів й не брати участі в політичних складових кампанії.

«Треба, щоб політичне керівництво держави зробило все можливе, щоб не втручатися у вибори в США. Під час візиту до США наш президент та інші високопосадовці, в тому числі голова МЗС, продемонстрували достатній рівень відстороненості порівняно з тим, що відбувалося під час виборів у 2016 році», – підкреслив Антон Кучухідзе.

Нагадаємо, Демократична партія затвердила Байдена як свого єдиного кандидата на виборах глави держави напередодні, 19 серпня. Рішення було схвалене на загальнонаціональному з'їзді в Мілуокі, штат Вісконсин.

На виборах 3 листопада 2020 року Байден боротиметься за посаду президента США з чинним главою держави Дональдом Трампом, який представляє Республіканську партію.

Також нагадаємо, The Economist прогнозував, що на виборах президента США Джо Байден може перемогти чинного президента Дональда Трампа з ймовірністю 91%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: