ВАКС проводить підготовче засідання у справі генерала Павловського

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав підготовче засідання у справі про заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони.

Вищий антикорупційний суд проводить підготовче засідання у кримінальному провадженні про можливе заволодіння понад 58 млн грн Міністерства оборони України під час придбання палива на тендері у компанії «Трейд Коммодіті» за завищеними цінами.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як відомо, САП передала до суду цю справу.ВАКС призначив у ній підготовче засідання. Пізніше суд повернув САП обвинувальний акт у цій справі. Тому прокуратура подала скаргу. Апеляційна палата ВАКС скаргу САП задовольнила, рішення скасувала і повернула обвинувальний акт назад на розгляд суду першої інстанції.

Нагадаємо, у цій справі обвинувачується колишній заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Водночас щодо директора «Трейд Коммодіті» Вадима Майка здійснюється заочне розслідування.

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів поставки паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитки на суму понад 58 млн гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: