Зеленський заявив про відсутність бажання втручатися у вибори в США

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що не хоче втручатися в президентські вибори в США, які пройдуть в листопаді 2020 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не хоче втручатися в президентські вибори в США, які пройдуть в листопаді 2020 року.

«Я думаю ви всі читали текст (стенограми переговорів президентів США і України. - Ред). Вибачте, але я не хочу бути втягнутим в демократичні відкриті вибори в США», - заявив Зеленський на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в середу, 25 вересня, на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.

Відзначається, що Зеленський говорив англійською і, відповідаючи на питання журналістів, забув як буде слово «вибори», але після підказки помічників закінчив свою думку.

21 вересня The Wall Street Journal писала, що Трамп під час липневої телефонної розмови просив Зеленського посприяти юристу Рудольфу Джуліані в розслідуванні дій свого головного конкурента на президентських виборах 2020 року Джо Байдена і його сина Хантера. Повідомлялося, що в ході розмови Трамп нібито вказав на необхідність відновити два антикорупційних розслідування, в обмін на те, що США продовжать надавати допомогу Україні.

У середу на сайті Білого дому опублікували стенограму розмови американського і українського лідерів.

Нагадаємо, напередодні демократи в палаті представників конгресу США почали процедуру імпічменту проти Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: