У мережі обговорюють святкування Дня Незалежності України

Читать на русском

В Україні відсвяткували День Незалежності. Сьогодні в соцмережах обговорюють святковий концерт на Софіївській площі.
president.gov.ua

В Україні вчора, 24 серпня, відбулися урочисті заходи до Дня Незалежності. Президент України Володимир Зеленський виступив на Софіївській площі з промовою, нагородив військових і артистів.

Після офіційної частини на площі відбувся святковий концерт: українські зірки виконали попурі з найвідоміших хітів. Виступали Оля Полякова, Monatik, Ірина Білик, Тіна Кароль, Вєрка Сердючка, Наталія Могилевська, Руслана, Павло Зібров, Олег Вінник, Джамала, Ніна Матвієнко, Потап, Тарас Тополя та інші.

Уже без участі президента в Києві пройшов Марш захисників України, в якому взяли участь військовослужбовці та родичі загиблих учасників війни на Донбасі.

«Слово і діло» подивилося, що в соцмережах думають про святкування Дня Незалежності.

«За суперечками про те, як саме треба святкувати День Незалежності, ми, нарешті, перестали нівелювати цей день і визнали, що це таки свято. Причому, хто б як його не святкував, ніхто нікого з цього приводу не переслідував і не зачіпав. А що це, як не «розгул свободи і демократії»?» – написала Тата Урбанська.

«Подивився трохи шоу з Софіївської. Ну, тому я різко негативно сприйняв офіційну урочисту частину до Дня Незалежності минулого року. І радів, що з'явився Марш, який і дав потрібні смисли і заповнив новостворений вакуум. Вже тоді стало ясно, куди буде рухатися ідейне спрямування і формат всіх наступних заходів – примітивізація і шароварщина під соусом і гаслом «ближче до народу». І другий рік поспіль на День Незалежності влаштовують якусь мішанину попси і низькопробної розважалки. В якій військовослужбовці беруть участь як фон для умовної Сердючки», – написав Роман Кулик.

«Концерт на незалежність був оk. Як і музична частина минулого Дня Незалежності. Паради. Техніка. Люди похилого віку йдуть Хрещатиком. Загалом картинка з радянського минулого. Політбюро на виїзді. Показують політиків більше, ніж народ. Нинішні шоу – для молоді. Щоб і вони стали дивитися в ці дати видовище. І пишатися не тільки танками. Але й талантами. Це і є креативний новий світ. Молодим хлопцям Дорофєєва та Потап важливіші за танки і солдатів у формі. Солдати отримали почесті теж. Нагороди. Ніхто не забув», – вважає Дмитро Раїмов.

«Концертом Зеленський потрапив саме в ту емоційну точку, в яку потрапив і президентськими виборами. Один до одного. Найкращі люди міста рівно так само обурені, а значить, більшість виборців залишиться задоволеними. Політичний потенціал патріотично-ветеранської образної середовища за минулий рік став ще більше. За моїми відчуттями, під час ходи ветеранів сьогодні було більше людей і більше продуманої політизації, ніж минулого літа. Взагалі це електорально – дуже сильно. Але ось у чому фокус – всередині цього середовища діють багато старих фігур, які настільки жадібні до політики, що залюбки померли б від старості на сцені чергового Майдану після чергового Майдану. Саме наявність цих розколювальних фігур не дозволяє цьому середовищі стати повноцінною опозицією Зе-команді», – написав Дмитро Литвин.

Нагадаємо, раніше ми писали, хто зі світових лідерів привітав Україну з Днем Незалежності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: