САП скасувала підозру президенту НААН Гадзалу

Читать на русском

Антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про закриття кримінального провадження в частині оголошених підозру п'ятьом особам.
Ярослав Гадзало

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скасувала підозру президенту Національної академії аграрних наук України Ярославу Гадзалу у причетності до заволодіння особливо цінними землями НААН.

Про це йдеться у відповідях Національного антикорупційного бюро та САП на запит журналіста «Слово і діло».

Також підозри скасували директору Інституту садівництва НААН Ігорю Гринику; першому проректору Національного університету біоресурсів і природокористування України Ігорю Ібатулліну; віце-президенту, головному науковому секретарю НААН Анатолію Заришняку і директору Національного наукового центру «Інститут виноградарства і виноробства» ім. В.Є. Таїрова НААН В'ячеславу Власову.

«Стосовно запитуваних у запиті осіб прокурором у кримінальному провадженні 18 травня ухвалено рішення про закриття кримінального провадження на підставі пункту 3 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України (не встановлені достатні докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати)», – інформують у Бюро.

У САП підтвердили закриття провадження в частині оголошених підозр, але додали, що слідство у справі триває.

Нагадаємо, 30 січня НАБУ оголосило підозри Гадзалу те ще чотирьом топпосадовцям НААН. За версією слідства, вони причетні до заволодіння особливо цінними землями НААН. Вони, як члени президії НААН проголосували за виділення земельних ділянок з числа особливо цінних земель, а згодом оформили окремі ділянки на себе, близьких родичів та пов'язаних осіб.

Раніше Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу стосовно десятьох осіб за цими ж фактами. Серед підозрюваних є колишній президент НААН Василь Петриченко та чинна віце-президент академії Ануш Балян.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: