Маас назвав умови зустрічі голів МЗС «нормандської четвірки»

Читать на русском
Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас назвав умови для зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» у вересні.
Reuters

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас назвав умови для зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн «нормандської четвірки» у вересні. Для цього необхідно реалізувати рішення, досягнуті на нормандської зустрічі в Парижі.

Про це сказав Маас під час спільної пресконференції з головою українського МЗС під час візиту до Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

Нормандський саміт у Парижі: як виконується комюніке за підсумками зустрічіНормандська четвірка зустрічалася вісім місяців тому, коли новий саміт – поки невідомо, адже прогресу по минулим домовленостям практично немає.

«Для того, щоб ми зустрілися в нормандському форматі у вересні на рівні міністрів закордонних справ, нам треба говорити, яким чином реалізуються рішення, досягнуті в Парижі. Це стосується і перемир'я, і ​​облаштування додаткових пунктів переходів. Ми домовилися про багатьох проєктах, які необхідно реалізовувати. Є також низка економічних і соціальних тем», - сказав Маас.

Він додав, що якщо сторонам вдасться реалізувати минулі домовленості, тоді буде можливість обговорити й політичні питання, серед яких формула Штайнмайєра, проведення виборів на Донбасі і яким чином пройде відбудеться повноважень на кордоні.

«Ці речі мають обговорюватися в нормандському форматі», - зазначив Маас.

Раніше Резніков назвав умови проведення зустрічі в нормандському форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: