У День соборності біля Ради вперше підняли прапор України

Читать на русском
Біля Ради в середу, 22 січня, в День соборності України, підняли державний прапор. За інформацією першого віцеспікера Ради Руслана Стефанчук, парламентарії вирішили зробити це новою традицією.

Біля Ради в середу, 22 січня, в День соборності України, підняли державний прапор.

За інформацією першого віцеспікера Ради Руслана Стефанчука, парламентарії вирішили зробити це новою традицією. Про це народний обранець заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

Сторіччя Соборності: що є найбільшою загрозою для УкраїниУкраїна 22 січня святкує проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

«Для того, щоб започаткувати таку традицію, яка може мати дуже гідне продовження в українській державі, ми вийшли з ініціативою, щоб почати підняття державного прапора України біля будівлі Верховної ради України», - сказав Стефанчук.

Під стінами Ради також пролунав гімн України.

Раніше Стефанчук повідомляв, що Верховна рада має намір розробити законопроект про державні символи України, порядок їх використання та охорони.

За його словами, за 28 років незалежності влада досі й не виконала вимогу Конституції України, яка передбачена в ст. 92 (законами встановлюється порядок використання і захисту державних символів). Тому в Україні й досі немає закону, який би регламентував великий державний герб України, а також уніфікованого порядку використання і захисту символів Української держави.

Нагадаємо, 22 січня в Україні відзначають День соборності.

Також відзначимо, президент Володимир Зеленський вже привітав українців з Днем соборності і побажав миру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: