Україна відзначає День державного прапора: програма заходів

Читать на русском
У п’ятницю, 23 серпня, в Україні відзначається День державного прапора. Заходи розпочнуться з підняття державного прапора на Софійській площі.

У п’ятницю, 23 серпня, в Україні відзначається День державного прапора.

Як передає «Слово і Діло», президент Володимир Зеленський о 9.00 на Софійській площі у Києві візьме участь у церемонії урочистого підняття національного символу.

О 10.00 ГО «Молодіжна організація «Молодь — майбутнє України» проведе марш з прапором і концерт.

Хода пройде за маршрутом: вул. Еспланадна, 42 — вул. Ш. Руставелі - вул. Велика Васильківська — вул. Хрещатик — Алея Героїв Небесної Сотні - вул. Банкова.

О 12.00 відкриється виставка «Фактор свободи», на якій покажуть, якими могли б бути профілі у Facebook Мазепи, Петлюри і Бандери (вул. Хрещатик, 22, у будівлі Головпоштамту).

О 15.00 розпочнеться урочисте спецпогашення поштових марок із серії «Українська вишивка — код нації» із зразками вишивки Черкаської, Волинської, Чернівецької та Чернігівської областей, випущених Укрпоштою до Дня Незалежності України.

Крім того, відкриється експозиція автентичних вишиванок з фондів музею Івана Гончара (Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», вул. Лаврська, 19).

О 18.00 на Софійській площі розпочнеться концерт в рамках творчого проекту «Тобі, Незалежна Батьківщино!», а о 19.00 там же відбудеться оpen-air гранд-концерт легендарних колективів України: Ансамблю танцю України імені Вірського, Народного хору ім. Верьовки й Капели бандуристів України імені Г. Майбороди.

О 19.00 на Михайлівській площі почнеться патріотичний захід «… І настане час, коли один скаже «Слава Україні!», і мільйони відгукнуться — «Героям Слава!».

Святкові концерти у цей день відбудуться також у парку ім. Тараса Шевченка та у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця».

Раніше стали відомі подробиці урочистостей до Дня Незалежності.

Як відомо, День Незалежності цього року пройде в новому форматі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: