У МЗС України назвали головну загрозу для регіону Чорного моря

Читать на русском
Мілітаризація окупованого Криму Росією на сьогодні є ключовою загрозою для регіону Чорного моря. Росія в окупованому Криму має виключно військові цілі.

Мілітаризація окупованого Криму Росією на сьогодні є ключовою загрозою для регіону Чорного моря. Росія в окупованому Криму має виключно військові цілі.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова в інтерв'ю Радіо Свобода.

За словами Джапарової, сьогодні Крим є військовою базою Російської Федерації. Однак безпечний трек, на її думку, дуже недооцінений, непроговорений і неартикульований.

Закриття КПВВ до Криму: чим виправдане рішення про обмеження пересуванняУкраїна вимушена йти на обмежувальні заходи при перетині адміністративного кордону через те, що Росія приховує реальну епідеміологічну ситуацію на окупованому півострові, сказав експерт.

«Все, що тестується і тренується в Криму, далі перекидається, відповідно до географії, в тому числі в регіон Середземномор'я», - пояснила вона.

Джапарова додала, що українська сторона на переговорах іцзпартнерами постійно говорить про необхідність створення майданчика для активного та оперативного відстеження дій Росії на території окупованого Криму і в Чорному морі.

«І для нас важливо мати платформу, де всі ці наслідки гібридні, класичні і традиційні військові відбуваються», - додала дипломатка.

Раніше під кримські санкції потрапили 10 суден.

Також нагадаємо, Зеленський пообіцяв кримським татарам статус корінного народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: