Закриття КПВВ до Криму: чим виправдане рішення про обмеження пересування

Читать на русском
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

З 8-ї години ранку 9 серпня до кінця літа адмінкордон України з Кримом буде закрито згідно з рішенням Кабміну у зв'язку з епідемією COVID-19. Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала у коментарі «Слово і діло» сказав, що Україна вимушена йти на обмежувальні заходи при перетині адміністративного кордону через те, що Росія приховує реальну епідеміологічну ситуацію на окупованому півострові.

«Якщо санітарні умови вимагають ухвалення такого рішення, то, безумовно, на такий крок потрібно йти. Буквально кілька днів тому місто в Каталонії, де зареєстрували дуже багато інфікованих, закрили на два тижні. Близько двох сотень тисяч людей буди заблоковані і не могли покинути місто, бо того вимагала санітарна ситуація. Тому, якщо таке рішення погодили через те, що склалися небезпечні умови, то, безумовно, таке рішення треба вітати», – сказав Бала.

Відновлення водопостачання до Криму: чи погодиться на це УкраїнаВідновлення водопостачання в Крим неможливе, попри будь-які заяви, оскільки вже частково зруйнована інфраструктура, вважає експерт.

Політолог зауважив, що в умовах, коли окупаційна влада Криму приховує реальну ситуацію в Криму, українська сторона має запроваджувати превентивні заходи.

Бала уточнив, що певні обмеження, які були запроваджені на адміністративному кордоні з Кримом, були вимушеним кроком з боку влади.

«Я вважаю, що через те, що влада не зовсім адекватно поводилася під час запровадження карантину, то є недовіра громадян до цього, а також і критика опонентів, які будуть використовувати це для політичного протистояння. Як на мене, не бачу в цьому нічого страшного, якщо це дійсно може запобігти поширенню коронавірусу. А чи це ефективно, ми побачимо після 30 серпня», – додав Віталій Бала.

Раніше Зеленський дав термінове доручення Кабміну через ситуацію з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: