Зеленський пообіцяв кримським татарам статус корінного народу

Читать на русском
Кримські татари в Україні на законодавчому рівні отримають статус корінного народу. Робота над цим зараз ведеться, запевнили в ОПУ.

В Україні ведеться робота над законодавчим визначенням корінних народів і статусу кримськотатарського народу як корінного.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу в неділю, 9 серпня, повідомляє пресслужба ОПУ.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв забезпечити будівництво мечеті в КиєвіСказано 20 травня 2020 р.Статус обіцянки: Архів

За словами Зеленського, врегулювання цього питання назріло давно. А з початком анексії Криму питання захисту прав та законодавчого визначення особливого статусу кримськотатарського народу в Україні стало ще більш актуальними.

«І ми нарешті повинні поставити в ньому крапку. Впевнено можемо сказати: обов'язково відзначимо це свято солідарності у вільному Бахчисараї і по всьому Криму», - заявив він.

Президент акцентував на збереженні самобутності народу кримських татар і його статусі.

«Саме тому нашим спільним завданням зараз є захист прав кримських татар, допомога у всебічному розвитку мови, культури і збереження самобутності народу, який зараз не може повноцінно розвиватися на своїй історичній Батьківщині - в Криму. Для нас дуже важливо робити все від нас залежне, щоб відновити права кримськотатарського народу як корінного народу України», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в травні цього року президент України пообіцяв побудувати в Києві нову мечеть, проєкт якої узгодять з представниками кримських татар.

Зеленський також обіцяв побудувати в Херсонській області житло для кримських татар, а також не позбавляти телеканал «ATR» державної підтримки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: