Amazon оштрафували за постачання товарів до анексованого Криму

Читать на русском
Компанія Amazon буде оштрафована на понад 134 тисячі доларів через порушення санкцій США і постачання товарів і послуг до анексованого Криму, а також до Сирії та Ірану.
epa european pressphoto agency

Компанія Amazon буде оштрафована на понад 134 тисячі доларів через порушення санкцій США і постачання товарів і послуг до анексованого Криму, а також до Сирії та Ірану.

Про це в середу, 8 липня, оголосив Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, повідомила пресслужба відомства.

В американському фінансовому відомстві стверджують, що компанія Amazon постачала товари і послуги людям, які потрапили під санкції, а також клієнтам з регіонів, щодо яких діють економічні санкції.

«Компанія Amazon.com, Inc, яка зареєстрована в місті Сіетл (штат Вашингтон) та забезпечує роздрібну торгівлю, електронні продажі і цифрові послуги мільйонам клієнтів у всьому світі, погодилася заплатити 134 523 тисячі доларів для врегулювання потенційної цивільно-правової відповідальності за очевидні порушення кількох санкційних програм OFAC», - сказано в повідомленні.

При цьому, як повідомляється, порушення Amazon «були неочевидними, а також були добровільно розкриті самою компанією», у зв'язку з чим сума штрафу виявилася відносно невеликою.

Раніше в Сенаті США виступили за нові санкції стосовно Путіна.

Нагадаємо, ЄС продовжив економічні санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: