Ситник розповів про «помсту Холодницького» та наслідки незвільнення

Читать на русском
Артем Ситник сподівається на звільнення спеціального антикорупційного прокурора Назара Холодницького й підозрює його в помсті.

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник сподівається на звільнення спеціального антикорупційного прокурора Назара Холодницького й підозрює його у помсті.

На це він натякнув у інтерв’ю DW в Кельні, де брав участь у дискусії «Україна між корупцією і реформами», організованій Форумом Льва Копелева, пише «Слово і Діло».

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів має винести рішення щодо голови САП. Із цього приводу директор НАБУ сказав: «Я читав те, що було в публічному просторі, саме висновок члена-доповідача комісії. З 53 аркушів висновку на 52 вони дійсно роблять аналіз того, що відбулося, й робиться висновок про те, що скарга повністю обґрунтована, всі доводи в ній підтверджені, ці порушення мають характер грубих порушень, які є підставою для звільнення».

«Але останні півсторінки – це якраз спроба певної юридичної оцінки норм закону «Про прокуратуру» з тим, щоб це все ж таки було не звільненням, а доганою. Насправді, якщо проаналізувати закон про прокуратуру, цей висновок не відповідає нормам закону, і я сподіваюся, що комісія ухвалить об’єктивне й законне рішення», – додав Ситник.

За його словами, якщо Холодницькому оголосять догану, то оскаржити це не вдасться. На запитання, чи піде він сам у відставку, якщо Холодницького не звільнять, Ситник відповів: «Якщо буде рішення таке, що залишать на посаді, наслідки будуть більш глобальними».

Нагадаємо, Луценко попросив КДКП зняти Холодницького з посади голови САП та його заступника.

Кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів запропонували притягнути до дисциплінарної відповідальності й дати догану заступнику генерального прокурора-керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому в рамках його дисциплінарної справи.

Раніше «Слово і Діло» писало, як можуть покарати Холодницького.

Також ЗМІ писали, що керівник САП може подати у відставку через проблеми зі здоров'ям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: