Полігон «Широкий лан»: ексначальника головного управління ЗСУ відпустили під заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу експосадовцю української армії.
Олег Галушко з адвокатом в суді

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Олегу Галушку, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 37 млн грн під час зведення військового полігону «Широкий лан».

Таке рішення 3 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС Ольга Саландяк, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Клопотання детектива погодженого з прокурором – задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Олега Галушка запобіжний захід у вигляді застави розміром у 2 млн грн», – оголосила суддя.

Вказану заставу сам Галушко або хтось інший має внести протягом 5 днів. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з населенного пункту, в якому проживає, без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, детектив НАБУ і прокурор САП просили суд обрати Галушку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою 20 млн грн застави.

Раніше суд обрав запобіжний захід екскерівнику управління ГКЕУ ЗСУ Сергію Чагарному. ВАКС відмовився відправити його під варту, відпустивши під 420 тисяч грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у нанесенні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: