Полігон «Широкий лан»: ексначальника управління ЗСУ відпустили під заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання детектива погодженого з прокурором про застосування запобіжного заходу експосадовцю української армії.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відпустив під заставу колишнього начальника управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України Сергія Чагарного, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння 37 млн грн під час зведення військового полігону «Широкий лан».

Таке рішення 3 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомили журналісту «Слово і діло» в суді.

За словами співрозмовника, суддя відмовив у задоволенні клопотання і відпустив підозрюваного під 420 тисяч гривень застави із покладанням обов'язків. Зокрема, експосадовець ЗСУ зобов'язаний: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Як відомо, детектив НАБУ і прокурор САП просили суд обрати Чагарному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою 3,5 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'яти особам у завданні збитків під час будівництва полігону «Широкий лан». За версією слідства, у 2017-2018 роках начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ, начальник Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ та начальник відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ у змові з представниками приватного товариства «Ріст», а саме його директором та бенефіціарним власником, організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області.

У НАБУ зазначили, що попри фактичне невиконання робіт з облаштування польового табору, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн грн, що підтверджується висновком Державної аудиторської служби та проведеними в справі експертизами.

Раніше НАБУ і САП повідомили про нову підозру колишньому керівнику поліції Одещини та його заступнику. Також у Польщі вручили підозру від НАБУ і САП ексголові Укравтодору Славоміру Новаку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: