Боєготовність на кордоні з ЄС: звідки Лукашенко очікує небезпеку

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Приведення армії Білорусі в повну бойову готовність на кордоні з Євросоюзом – це внутрішня «психологічна гра» президента країни Олександра Лукашенка. У коментарі «Слово і діло» політолог, історик Олександр Палій зазначив, що приведення в боєготовність білоруської армії на кордонах із ЄС може бути маневром для того, що звільнити коридор для проходження російських військ на сході країни.

«Лукашенко намагається мобілізувати суспільство під приводом боротьби із зовнішнім ворогом. Насправді ані НАТО, ані ЄС йому не загрожують. Крім того, він вивів бригаду зі східного регіону і перевів її на захід. Для чого? Щоб легше було Росії здійснювати свою анексію», – сказав Палій.

Експерт відзначив, що такі дії можуть бути маневром, щоб підіграти Російській Федерації.

Австрія закликала провести нові вибори в БілорусіЗа словами Курца, Білорусі потрібен діалог між чинним президентом Олександром Лукашенком і опозицією.

«Якось дуже дивно це виглядає, що одна із боєздатних бригад переноситься на захід, до Гродно, де відсутні будь-які загрози, за винятком загрози з боку Росії», – сказав Олександр Палій.

На його думку, Росія скористається ситуацією в Білорусі, що її поглинути.

«І це забезпечать Лукашенко та його силові органи», – додав політолог.

Напередодні стало відомо, що Олександр Лукашенко привів у боєготовність армію на кордоні з ЄС. За його словами, з'явилися заяви представників західних держав, що підтверджують вірогідність відкритого військового вторгнення до Білорусі.

Раніше Литва не визнала вибори в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: