Литва не визнала вибори в Білорусі

Читать на русском
Президентські вибори в Білорусі відбулися з численними порушеннями і тому не вважаються легітимними.
Фото: obzor.lt

Президентські вибори в Білорусі відбулися з численними порушеннями і тому не вважаються легітимними.

Про це йдеться в резолюції сейму Литви, схваленій у вівторок, 18 серпня, повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна.

Вибори в Білорусі: чи загрожують Лукашенкові чергові санкції з боку ЄСЄС не піде на запровадження санкцій проти режиму в Білорусі, так як Брюссель зацікавлений у стабільній ситуації в країні, вважає експерт.

«Ми підтримуємо вибір білоруського народу, не визнаємо результатів виборів 9 серпня, не вважаємо Олександра Лукашенка законним керівником Республіки Білорусь, вимагаємо нових, прозорих парламентських і президентських виборів», - йдеться в резолюції.

Депутати литовського сейму закликали владу Білорусі припинити надмірне застосування сили проти мирних демонстрантів, відпустити всіх затриманих представників опозиції.

Також в резолюції пропонується скликати надзвичайне засідання Ради Європи на рівні голів країн для обговорення ситуації Білорусі, включаючи питання про ембарго на постачання електроенергії з Білоруської АЕС.

Раніше в Польщі заявили про те, що санкції Євросоюзу проти Білорусі вводяться для проведення нових виборів. Вони не є метою самі по собі.

Як стало відомо, міністри закордонних справ країн-учасниць Європейського союзу схвалили введення санкцій проти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: