У Польщі відреагували на приведення армії Білорусі в боєготовність

Читать на русском
Приведення армії Білорусі в повну бойову готовність на кордоні з Євросоюзом - це внутрішня психологічна гра президента країни Олександра Лукашенка.
Фото: Гордон

Приведення армії Білорусі в повну бойову готовність на кордоні з Євросоюзом - це внутрішня «психологічна гра» президента країни Олександра Лукашенка.

Про це сказав заступник голови Міністерства закордонних справ Польщі Марчін Пшидач в ефірі Польського радіо в середу, 19 серпня.

За його словами, Польща «уважно аналізує і стежить за всіма цими рухами». Пшидач вважає, що «ніякої загрози з цієї перспективи для безпеки Польщі немає».

«У Білорусі президент Лукашенко розігрує певного роду психологічну гру, яка має ввести елемент страху і загрози до громадського діалогу, у зв'язку із чим суспільство має згуртуватися навколо єдино прийнятної влади, якою є влада самого Лукашенка», - заявив Пшидач.

Він також висловив упевненість, що «Росія не зацікавлена ​​у відкритті нових фронтів».

Напередодні стало відомо, що Лукашенко привів у боєготовність армію на кордоні з ЄС. За його словами, з'явилися заяви представників західних держав, що підтверджують вірогідність відкритого військового вторгнення до Білорусі.

Раніше Литва не визнала вибори в Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: