Перевірка шкіл та дитячих садків: чи вдасться передбачити всі ризики

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пріоритетне завдання уряду й місцевої влади – якісна підготовка до навчального процесу. Глава інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков зазначив, що відповідальність за дотриманням карантинних обмежень лежить і на батьках, і на керівниках навчальних закладів.

«Насамперед треба перевірити якість провітрювання приміщень та наскільки самі класи готові до навчального року. Загалом Міністерство охорони здоров’я розробило свої маркери, тому будуть перевіряти саме їх», – сказав Биков.

Він додав, що підстав хвилюватися немає, проте відповідальність за епідеміологічною безпекою повинні розділити також і батьки.

МОН та МОЗ перевірять навчальні заклади перед 1 вересняПрем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пріорітетне завдання уряду і місцевої влади – якісна підготовка до навчального процесу.

«Головне зараз – дотримуватися всіх карантинних заходів, щоб не поширювати коронавірус, бо ми стоїмо на порозі другої хвилі епідемії і повинні бути до цього готові. Але діти краще навчаються в школі на очній формі, бо дистанційне навчання не дозволяє дітям комунікувати між собою, а це одна із найважливіших навичок», – пояснив Сергій Биков.

Нагадаємо, у МОН розповіли, як проходитиме навчання в школах, які розташовані в «червоній» зоні.

Раніше в МОЗ назвали правила роботи шкіл у різних карантинних зонах.

Також стало відомо, що цьогоріч за рахунок держави друкується 7,5 млн підручників для школярів, зокрема для третього й сьомого класів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: