У Мінську анонсували провладний мітинг

Читать на русском
У неділю, 16 серпня, в Мінську відбудеться мітинг солідарності на підтримку чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.
иллюстративное фото

У неділю, 16 серпня, в Мінську відбудеться «мітинг солідарності» на підтримку чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє провладна громадська організація «Біла Русь» на сторінці в Facebook.

Протести в Білорусі: чи погодиться Лукашенко на перевибориБілоруська влада буде вимушена йти на позачергові вибори через внутрішній тиск, а заяви інших країн тільки посилюють вірогідність такого сценарію, вважає експерт.

«У неділю о 12.00 (збігається з київським) на столичному майдані Незалежності, біля Будинку уряду, пройде мітинг солідарності. Суто мирний. На ньому зберуться сили, що підтримують державний курс», - йдеться в анонсі акції.

Як відзначили в організації, на мітингу зберуться «всі ті, кому дорога батьківщина, хто проти розділу країни на два протиборчі табори».

Відзначимо, в той же час TUT.BY повідомило, що багатьох працівників бюджетної сфери Білорусі примушують до участі в даній акції.

«Повідомлення про примус поїхати на мітинг за Олександра Лукашенка прийшли від працівників «Белшини»,«Інтеграл», Могильовського м'ясокомбінату, Бобруйської «Слов'янки», «Бобруйськагромаш», Білоруського цементного заводу, Пружанського «Комунальника», «Кричевцементношифера», Дзержинської птахофабрики, Слонімського водоканалу, ВАТ «Поликовічі» (сільгосппідприємство під Могилевом), «Могілевенерго», Бобруйського заводу біотехнологій, «Вітебскоблгазу», Добрушського фарфорового заводу, БелЖД. Зганяють на мітинг також держслужбовців, військових, яких просять прийти в цивільному одязі», - написало видання.

Нагадаємо, 15 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко обговорив ситуацію в країні з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також в Мінську пройшла акція в пам'ять про загиблого на протестах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: