Російська мова на Донбасі: чи піде Кремль на «компроміс» Кравчука

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Голова української делегації в ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук припустив можливість ширшого застосування російської мови на непідконтрольних територіях регіону. Політолог Дмитро Купира відзначив у коментарі «Слово і діло», що Україна може піти на розширення використання російської мови на регіональному рівні на окупованих територіях, якщо Росія піде на поступки в принципових питаннях.

«Я не бачу в цьому проблеми, але це не буде ключем для вирішення ситуації загалом. Кравчук бачить своїм завданням запропонувати свої ідеї. Тому він вирішив йти таким шляхом. Проблеми в цьому немає, і гіпотетично Україна може взяти на себе такі зобов’язання, але я не думаю, що щось суттєво зміниться тому, що в Україні немає проблеми із спілкуванням будь-якою мовою», – наголосив Купира.

Кравчук розглядає «ширше» застосування російської мови в ОРДЛОГолова української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук припустив можливість ширшого застосування російської мови на непідконтрольних територіях регіону.

Він пояснив, що українська сторона може дозволити місцевій владі використовувати російську мову під час надання державних послуг, якщо будуть суттєві поступки у процесі врегулювання основних вимог.

«Якщо говорити про російську мову в контексті пропозиції Кравчука, то в нього дуже обмежений арсенал. Вчергове ми повертаємося до того, що ця пропозиція сама собою є не дуже цікавою, бо в тому регіоні люди завжди користувалися російською мовою і ніколи проблем з цим не було», – сказав експерт.

Купира додав, що в нинішніх умовах новопризначений голова української ТКГ має обмежений арсенал пропозицій, тому виникли ідеї щодо російської мови.

Також Кравчук заявив про те, що засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську можуть перенести зі столиці Білорусі через події останніх днів.

Нагадаємо, Кравчук перерахував прийнятних перемовників від ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: