Кравчук розглядає «ширше» застосування російської мови в ОРДЛО

Читать на русском

Голова української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук припустив можливість ширшого застосування російської мови на непідконтрольних територіях регіону.

Голова української делегації в ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук припустив можливість ширшого застосування російської мови на непідконтрольних територіях регіону.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю Українському радіо, опублікованому в четвер, 13 серпня.

«Виходячи з Конституції та європейських законів, можна в цих регіонах вжити заходів для ширшого застосування російської мови. Це не буде порушенням українського законодавства», - вважає перший президент України.

Компроміси Кравчука: чи реально досягти миру на ДонбасіПопри заяви новопризначеного голови української делегації в ТКГ реальні рішення будуть ухвалені на рівні президентів, вважає експерт.

Він зазначив, що можна внести зміни до законодавства щодо застосування російської мови в ОРДЛО, але мова про надання мові статусу державної не йде.

Кравчук нагадав, що Конституція України передбачає право національних меншин, і, перш за все, російських, на розвиток і використання своєї мови, але там нічого не сказано про російську як про другу державну. Разом з тим Кравчук вважає, що однією мовою повернути Донбас не вийде.

Леонід Кравчук. Перспективи миру на Донбасі та нові завдання контактної групи.UA: Українське радіо

Також Кравчук заявив про те, що засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську можуть перенести зі столиці Білорусі через події останніх днів.

Нагадаємо, Кравчук перерахував прийнятних перемовників від ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: