Кравчук перерахував прийнятних переговірників від ОРДЛО

Читать на русском
Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук повідомив, кого вважає прийнятними учасниками переговорів з боку ОРДЛО.
Фото: Reuters

Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук повідомив, кого вважає прийнятними учасниками переговорів з боку ОРДЛО.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода у понеділок, 10 серпня.

За стіл переговорів він готовий сісти з представниками громадянського суспільства, каже Кравчук.

«Це люди, які не беруть участі в керуванні, не брали участь у війні, безпосередньо з гвинтівкою у руках, не катували тих, хто потрапив до полону. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, у школах, у громадських організаціях - я готовий їх слухати», - сказав Кравчук.

Компроміси Кравчука в ТКГ: в яких питаннях Україна повинна залишатися принциповоюКомпроміси Кравчука не можуть стосуватися політичних питань, зокрема таких як проведення виборів восени на Донбасі та федералізації, вважає експерт.

Він додав, що Москва може піти на врегулювання ситуації, якщо жителі ОРДЛО самі вимагатимуть припинення війни.

«Вони зараз не вимагають припинення війни, бо не бачать своєї перспективи, не бачать свого майбутнього. Їх обдурила кремлівська пропаганда. Вони бачать в Україні ворога», - резюмував Кравчук.

Також він зазначив, що українська сторона має намір залучити до роботи в Мінську ще одного або декількох людей з Донбасу.

«Нам головне - почути тих людей, які живуть на Донбасі. Ми заявляємо всюди, що це українці, це наша територія. Вона українська. Але для того, щоб встановити мир, треба знати не тільки бажання тих «керівників», які сьогодні є на тій частині Донецької та Луганської областей, а головне - людей, які там живуть», - заявив Кравчук.

Раніше Кравчук назвав шляхи досягнення «тиші» на Донбасі.

Також нагадаємо, Кравчук пояснив включення Фокіна до ТКГ щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: