Голова МЗС Німеччини відвідає Україну на День незалежності

Читать на русском
Дмитро Кулеба та Гайко Маас обговорили ситуацію в Білорусі та перспективи зустрічі міністрів Нормандської четвірки.
пресслужба МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

Про це повідомляє пресслужба.

Зазначається, що МЗС України подякувало німецькому колезі за прийняте запрошення відвідати Україну у важливий день для нашої держави - День незалежності.

Також міністри обговорили ситуацію з поширенням COVID-19 в обидвох країнах та заходи, яких уряди вживають для протидії коронавірусу.

Кулеба висловив особливу вдячність німецькому колезі за готовність Уряду ФРН надати Україні 18 апаратів штучної вентиляції легень: «Для нас це справжній дружній жест і прояв солідарності Німеччини у протидії пандемії коронавірусу».

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Дмитро Кулеба поінформував Гайко Мааса про режим повного та всеосяжного припинення вогню, завдяки якому вже понад два тижні немає загиблих та поранених в бою українських військових. Міністри погодилися, що стале припинення вогню в зоні ООС здатне створити передумови для подальшого мирного врегулювання.

Сторони обговорили перспективи контактів на рівні міністрів Нормандської четвірки та погодилися, що така зустріч чотирьох міністрів вкрай необхідна в найближчі місяці.

Голови відомств обмінялися думками щодо ситуації в Білорусі. Глава МЗС України поінформував німецького колегу про затримання білоруською владою двох українських правозахисників громадської організації Восток SOS Євгена Васильєва та Костянтина Рєуцького. Міністри домовилися підтримувати зв’язок щодо цієї ситуації.

Нагадаємо, Німеччина призначила спецпредставника з питань України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: