У Лівані після вибуху різко зросла кількість хворих на коронавірус

Читать на русском
У Лівані за минулу добу зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусної хвороби, інфекцію підтвердили у 300 осіб, семеро людей померли.
epa european pressphoto agency

У Лівані за минулу добу зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусної хвороби, інфекцію підтвердили у 300 осіб, семеро людей померли.

Про це повідомляє The Guardian.

За даними МОЗ, в країні зафіксовано 7 121 випадок інфікування і 87 летальних випадків, які пов'язують з коронавірусом.

Зазначається, що востаннє сплеск захворюваності в країні зареєстрували ще до масштабних вибухів у порту столиці, в результаті яких загинула щонайменше 171 людина. Як відомо, після катастрофи близько 300 тисяч жителів Бейрута залишилися без житла. Крім того, потужна вибухова хвиля пошкодила щонайменше 15 медустанов, включаючи три основні лікарні.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тарік Ярасевич заявив на брифінгу ООН в Женеві у вівторок, що після вибухів в Лівані є ризик прискорення поширення COVID-19.

«Надзвичайна ситуація в Бейруті привела до ослаблення багатьох заходів для запобігання поширенню COVID-19, підвищила ризик збільшення швидкості передачі і великого навантаження в найближчі тижні», - застерігали раніше в ООН.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив проект указу президента Володимира Зеленського про надання гуманітарної допомоги Лівану для подолання наслідків вибуху в порту Бейрута.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута прогриміли потужні вибухи, масштаби яких порівняли із землетрусом амплітудою в 4,5 бали. Зруйновано тисячі будинків, а також сам порт. Збиток від вибуху попередньо оцінили в 15 млрд доларів.

У порту здетонувала аміачна селітра, яка була конфіскована з корабля, що належав російському бізнесменові.

Серед жертв вибуху в Бейруті є один громадянин України - 32-річний економіст Вільям Азар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: