Протестувальники в Бейруті увірвалися до будівель двох міністерств

Читать на русском
Учасники акції протесту в Бейруті увірвалися в неділю, 9 серпня, до будівлі міністерства праці Лівану й до будівлі міністерства у справах переміщених осіб країни.
Фото: FT

Учасники акції протесту в Бейруті увірвалися в неділю, 9 серпня, до будівлі міністерства праці Лівану і до будівлі міністерства у справах переміщених осіб країни.

Про це повідомляє телеканал Al Hadath.

За даними телеканалу, біля входу на парламентську площу в центрі Бейрута почалася пожежа.

У неділю знову почалися зіткнення між протестуючими і силовиками в ліванській столиці. Раніше ЗМІ повідомляли про сутички біля будівлі парламенту країни. Також з'являлася інформація про те, що поліція застосовує проти демонстрантів гумові кулі.

Напередодні тисячі ліванців вийшли на вулиці, вимагаючи відставки уряду після вибуху в порту Бейрута. В результаті протести переросли в зіткнення з правоохоронними органам. На вулицях міста було чути стрілянину.

Демонстранти проникли в будівлю ліванського МЗС, звідки їх потім видворили військові. Також учасники протесту намагалися взяти штурмом будівлі міністерств енергетики, економіки і навколишнього середовища і будівлі асоціації банків Лівану в Бейруті.

Нагадаємо, 4 серпня в порту Бейрута прогриміли потужні вибухи, масштаби яких порівняли із землетрусом амплітудою в 4,5 бали. Зруйновано тисячі будинків, а також сам порт. Збиток від вибуху попередньо оцінили в 15 млрд доларів.

У порту здетонувала аміачна селітра, яка була конфіскована з корабля, що належав російському бізнесменові.

Серед жертв вибуху в Бейруті є один громадянин України - 32-річний економіст Вільям Азар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: