На вулицях Бейрута поновилися заворушення

Читать на русском
У Бейруті в понеділок, 10 серпня, поновилися зіткнення між правоохоронцями та активістами, які вимагають відставки парламенту.
Фото: ТАСС

У Бейруті в понеділок, 10 серпня, поновилися зіткнення між правоохоронцями та активістами, які вимагають відставки парламенту.

Про це повідомляє Sky News Arabia.

Відзначається, що протестуючі, які зібралися біля будівлі парламенту, закидають правоохоронців камінням. У відповідь поліцейські застосували сльозогінний газ.

Акції протесту в ліванській столиці проходять на тлі новин про відставку уряду, яка, як очікується, відбудеться пізніше з 10 серпня. Активісти вимагають також і розпуску Палати депутатів (парламент).

Нагадаємо, що вуличні протести, учасники яких вимагають відставки всієї політичної верхівки країни, тривають в центрі Бейрута третю добу. 8 серпня зіткнення носили запеклий характер.

4 серпня в порту Бейрута прогриміли потужні вибухи, масштаби яких порівняли із землетрусом амплітудою в 4,5 бали. Зруйновано тисячі будинків, а також сам порт. Збиток від вибуху попередньо оцінили в 15 млрд доларів.

У порту здетонувала аміачна селітра, яка була конфіскована з корабля, що належав російському бізнесменові.

Серед жертв вибуху в Бейруті є один громадянин України - 32-річний економіст Вільям Азар.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: